Thu. Jul 4th, 2024
Verenigde Staten al in groepsfase Copa América uitgeschakeld, scheidsrechter weigert hand Pulisic

Na een 1-0 verliespartij tegen Uruguay zijn de Verenigde Staten al in de groepsfase van de Copa América uitgeschakeld. De USA eindigde als derde in de poule.

Mathías Olivera maakte halverwege de tweede helft het enige doelpunt van de avond in Kansas City. De verdediger van Napoli tikte van dichtbij raak, nadat een kopbal nog was gekeerd door de Amerikaanse doelman Matt Turner.

Bij de Amerikanen mocht Ricardo Pepi vlak voor rust invallen en Malik Tillman viel in de slotminuten nog in. Maar ook zij wisten het verschil niet te maken. In de tweede helft sorteerde een aantal offensieve wissels van bondscoach Gregg Berhalter ook niet het gewenste effect. Tillman kreeg in de allerlaatste minuut nog wel een schotkans, maar die werd geblokt, waarna de wedstrijd erop zat.

Opvallend tijdens en na de wedstrijd waren de momenten tussen Christian Pulisic en scheidsrechter Kevin Ortega. Tijdens de wedstrijd uitte Pulisic zich een aantal keer zichtbaar gefrustreerd, maar na afloop van de wedstrijd leek het erop alsof Ortega Pulisic geen hand wilde schudden.

De Uruguayanen wisten al hun poulewedstrijden te winnen. Het is de eerste keer sinds 1959 dat ze geen puntenverlies hebben geleden in de groep. Panama werd tweede in de poule.

Uruguay neemt het bij de laatste acht op tegen de nummer 2 van poule D, met daarin Brazilië en Colombia. Die landen treffen elkaar in de nacht van dinsdag op woensdag. De Brazilianen hebben na twee duels 4 punten, Colombia staat al op 6.