Thu. Oct 3rd, 2024
Slot wint weer, Koopmeiners verslaat Simons

Op de avond dat Feyenoord haar eerste uitzege sinds 2002 in de Champions League boekte, werd er nog meer Nederlandse Champions League geschiedenis geschreven. Zo kwamen er in de wedstrijd tussen Liverpool en Bologna maar liefst vijf Nederlanders in actie en viel Ian Maatsen in bij Aston Villa.

Nederlandse clash

Het Nederlands getinte Liverpool van Arne Slot nam het op tegen het Bologna van Thijs Dallinga en Sam Beukema. Bij Liverpool stonden de bekende namen Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch in de basis en viel Cody Gakpo in 72e minuut in.

De Nederlanders bij Bologna werden allebei gewisseld. Beukema kreeg in de eerste helft geel en werd daarom in de tweede helft uit voorzorg gewisseld. In de 80e minuut werd ook de Nederlandse spits, Dallinga, gewisseld bij een 2-0 achterstand. Liverpool staat na de overwinning op Bologna op de vijfde plek in de Champions League, Bologna 26e.

Invalbeurt Ian maatsen

In een zenuwslopende wedstrijd tussen Aston Villa en Bayern München viel Ian Maatsen in de 60e minuut in voor Leon Bailey. Tien minuten nadat Maatsen inviel kwam Villa op voorsprong en moesten alle zeilen bij worden gezet om de overwinning binnen te slepen. Dat lukte uiteindelijk, ten koste van maar liefst drie gele kaarten in de blessuretijd. Onder andere Maatsen kreeg geel.

Overige velden

Eerder op de avond kwam Marten de Roon met Atlanta Bergamo al in actie. Zij wonnen met 3-0 van Sjachtar Donetsk. Ook Xavi Simons en Lutsharel Geertruida kwamen in actie, zij verloren met 2-3 van Juventus in een bizarre wedstrijd waar Juventus-keeper Michele Di Gregorio rood kreeg.

In Lille zorgde LOSC Lille voor een verrassing, zij wonnen met 1-0 van Real Madrid. Benfica won met 4-0 van Atlético Madrid en Club Brugge won met 1-0 uit bij Sturm Graz. De enige wedstrijd van de avond die in een gelijkspel eindigde was Dinamo Zagreb – Monaco. Het Monaco van Jordan Teze speelde met 2-2 gelijk. Teze kwam niet in actie.