Sat. Sep 28th, 2024
PSV en FC Utrecht starten Azerion Vrouwen Eredivisie met zege

De vrouwen van PSV en FC Utrecht zijn het nieuwe seizoen begonnen met een zege. Op De Herdgang beleefde Renate Jansen een voortreffelijk competitiedebuut voor PSV.

PSV nam Jansen afgelopen zomer na maar liefst 240 wedstrijden over van FC Twente. Met de aanvalster in de gelederen kenden de Eindhovenaren een voortreffelijke competitiestart. Mede door twee treffers van debutant Jansen won PSV met 4-0 van Telstar. Joelle Smits maakte de overige doelpunten.

play

5:45

Samenvatting PSV Vrouwen – Telstar Vrouwen

Samenvatting van het Azerion Vrouwen Eredivisie-duel gespeeld op zaterdag 28 september.

Uitblinker Jansen was in haar nopjes na haar PSV-debuut. “We hebben een lange voorbereiding gehad. Daarin ging het elke week een beetje beter en dat zie je nu ook terug. We zijn goed begonnen. Vorig jaar was PSV al goed, maar met een aantal aanvullingen zouden we nu nog beter kunnen worden.”

FC Utrecht wint in De Galgenwaard

Tegelijkertijd met PSV – Telstar was FC Utrecht in De Galgenwaard met 2-0 te sterk voor Excelsior. Nurija van Schoonhoven opende na twintig minuten de score, waarna Lotje de Keijzer nog voor de rust de eindstand bepaalde.