Fri. May 17th, 2024
NBA Play-offs: Celtics sluiten revancheserie in stijl af, Doncic imponeert

Boston Celtics heeft de play-offs serie tegen Miami Heat overtuigend met 4-1 gewonnen. Door de 118-84 overwinning in de vijfde wedstrijd hebben de Celtics eindelijk af weten te rekenen met angstgegner Miami Heat.

Vorig seizoen verraste Miami Heat nog in de Conference Finals door favoriet Boston Celtics te verslaan. Maar dit jaar bevestigen de Celtics hun favorietenrol wel, door vier wedstrijden met ruime cijfers te winnen. Ook de laatste wedstrijd werd een eenvoudige prooi voor de Celtics, tot blijdschap van de fans in Boston.

“Er is aardig wat geschiedenis tussen ons”, sprak Celtics-speler Jaylen Brown na afloop. Brown was goed voor 25 punten en daarmee topscorer voor de Celtics. “Maar uiteindelijk moeten we gewoon de klus klaren en maakt het niet tegen wie we spelen”, voegde Brown eraan toe.

Boston Celtics gaat het in de volgende ronde opnemen tegen de winnaar van de serie tussen Cleveland Cavaliers en Orlando Magic.

Doncic blinkt uit in belangrijke overwinning Mavericks

Dallas Mavericks heeft het initiatief in de serie weer naar zich toe getrokken door met 93-123 te winnen van Los Angeles Clippers. Luka Doncic bewees zijn ploeg weer eens een grote dienst met 35 punten en 10 assists. Door de overwinning komen de Mavericks op een 3-2 voorsprong in de best-of-seven serie en hebben ze nog één overwinning nodig om door te gaan.

Doncic speelde met een lichte knieblessure en gaf toe dat het “niet helemaal goed voelde.” Het hield de Sloveen niet tegen om in de tweede helft de wedstrijd over te nemen. “Maar als de wedstrijd eenmaal van start is en de adrenaline de pijn stilt, dan wil je simpelweg winnen”, voegde Doncic, die in de tweede helft twintig punten scoorde, eraan toe.

De zesde wedstrijd wordt weer gespeeld in Dallas, in de nacht van vrijdag op zaterdag om 3.30 uur Nederlandse tijd.