Mon. Sep 30th, 2024
Invaller Depay met negental Corinthians onderuit in derby tegen São Paulo

Memphis Depay heeft zijn eerste klassieker met Corinthians tegen São Paulo verloren: 3-1. In de uitwedstrijd begon de Nederlander op de bank, maar hij kwam er na een uur spelen in. Memphis wist niet te scoren, wel zag hij twee ploeggenoten een rode kaart pakken.

In de blessuretijd van de eerste helft opende Lucas Moura de score, nadat Corinthians-verdediger Fagner met zijn tweede geel van het veld werd gestuurd. De 32-jarige aanvaller miste midweeks nog een strafschop in de Copa Libertadores (uitgeschakeld door Botafogo), maar tegen Corinthians stond het vizier vanaf elf meter wel weer op scherp.

Vier minuten na de invalbeurt van Depay pakte oud-PSV’er André Ramalho op advies van de VAR een directe rode kaart na een elleboogstoot. Met negen man wist Corinthians nog wel de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Yuri Alberto zorgde in de slotfase voor de aansluitingstreffer, maar São Paulo stelde in de blessuretijd de zege veilig door een doelpunt van Andre Silva.

Door de nederlaag blijft Corinthians onder de degradatiestreep staan, als nummer zeventien van de Braziliaanse competitie. Na 28 competitieduels heeft de ploeg 28 punten. São Paulo klimt naar de vierde plaats met 47 punten.

Op ESPN zijn de thuiswedstrijden van Corinthians dit seizoen LIVE te zien. Ook zie je alle wedstrijden in de Copa Sudamerica, waaronder de heenwedstrijd van de halve finale tussen Corinthians en Racing Club op 25 oktober om 02:30 Nederlandse tijd, LIVE op ESPN.