Tue. Oct 1st, 2024
Helmond gedeeld koploper na winst op Jong PSV, Dordt is Jong Ajax de baas

Helmond Sport staat weer gedeeld aan kop van de Keuken Kampioen Divisie na een gemakkelijke overwinning bij Jong PSV. De ploeg van trainer Kevin Hofland stond na een kwartiertje al met 3-0 voor op De Herdgang en won uiteindelijk met 3-1. FC Dordrecht klimt door een 1-0 overwinning bij Jong Ajax naar een zevende plaats.

Helmond binnen een kwartier klaar met Jong PSV

Bij Jong PSV verschenen geen grote namen aan de aftrap. Niek Schiks stond voor de vijfde keer dit seizoen onder de lat en moest in het eerste kwartier al drie keer vissen. Lennerd Daneels, Anthony van den Hurk en Jonas Scholz verzorgden de treffers voor de bezoekers uit Helmond.

Een heerlijke uithaal van invaller Marcus Younis deed in de tweede helft nog wat terug voor de Eindhovenaren. Dichterbij kwam het team van trainer Alfons Groenendijk alleen niet. De wedstrijd werd zelfs nog even gestaakt, nadat fans vuurwerk afstaken.

Jong Ajax met enkele grote namen onderuit tegen Dordt

Op Sportpark De Toekomst trad Jong Ajax wel aan met enkele namen met Eredivisie-ervaring. Diant Ramaj stond net zoals twee weken geleden tegen SC Cambuur in het doel. Ook Kristian Hlynsson, Benjamin Tahirovic en Dies Janse stonden in de basis, maar konden niet voorkomen dat FC Dordrecht er met de overwinning vandoor ging. Devin Haen zorgde voor de enige treffer van de avond. Voor de 18-jarige Janse was het al helemaal een avond om snel te vergeten. De verdediger mocht vervroegd gaan douchen, na een rode kaart in de negentigste minuut.