Sat. Apr 27th, 2024

LA Clippers is in de laatste seconde ontsnapt door een fout van de scheidsrechters. Kelly Oubre Jr. had een laatste mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen voor Philadelphia 76ers, maar werd foutief gehinderd in zijn schotpoging. Dat liet hoofdscheidsrechter Kevin Scott zelf weten na afloop van het duel tussen de Clippers en de 76ers. Door de misser van Oubre Jr. wonnen de Clippers de wedstrijd met 108-107.

Toch hebben de Sixers het ook zelf laten liggen in de slotfase. In de laatste minuut leed de ploeg uit Philadelphia twee maal duur balverlies, waardoor twee kansen op de overwinning verloren gingen.

Oubre Jr. schoot uit zijn slof tegen het arbitrage trio na afloop, maar bood daar later zijn excuses voor aan. “Dit was een intense wedstrijd en we maken nou eenmaal fouten. En de refs ook”, sprak Oubre Jr. na afloop.

Green na vier minuten veld uitgestuurd in overwinning Warriors

Golden State Warriors heeft Orlando Magic zonder Draymond Green met 93-101 verslagen. Green moest het veld al na vier minuten verlaten na twee opvolgende technische fouten. De lastpak van de Warriors kon zich niet beheersen na, in zijn ogen, onterechte beslissingen. Scheidsrechter Ray Acosta gaf Green een eerste technische fout voor zijn intimiderende geschreeuw, waarna Green niet ophield en direct zijn tweede technische fout kreeg.

play

1:02

Draymond Green na vier minuten veld uitgestuurd

Het is de eerste keer dat Green weer over de schreef gaat sinds zijn schorsing.

Stephen Curry deed tevergeefs verwoede pogingen om Green tot kalmte te manen. Curry, zichtbaar balend van de situatie, kon na het vertrek van Green wel zijn rug rechten. Met een driepunter in de slotminuten wist Curry voor zijn ploeg de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken.