Tue. Jul 2nd, 2024
Argentinië en Canada door naar de kwartfinales Copa América

Argentinië heeft zich vannacht, zonder Lionel Messi en bondscoach Lionel Scaloni, geplaatst voor de kwartfinales van de Copa América. Lautaro Martínez was twee keer trefzeker en bezorgde de ploeg zo de 2-0 overwinning.

Lionel Messi speelde niet wegens een lichte blessure. Scaloni was geschorst door Conmebol. De bond legde hem de schorsing op, omdat zijn ploeg twee keer te laat het veld opkwam na rust.

Ook Canada heeft zich geplaatst voor de kwartfinales tegen Chili. Al na 27 minuten ontving de Chileense Gabriel Suazo zijn tweede gele kaart. De kaart werd makkelijk gegeven door Wilmer Roldán, maar betekende wel dat Chili verder moest met tien man. De ploeg hield dapper stand en kreeg zelfs de nodige kansen, maar tot een doelpunt kwam het niet in Orlando: 0-0.