Tue. Oct 15th, 2024
Jong Oranje mikt op perfecte EK-kwalificatiereeks met Emegha in de spits

Jong Oranje hoopt vanavond de perfecte reeks in de EK-kwalificatie voort te zetten door tegen Zweden de tiende overwinning in evenzoveel wedstrijden te boeken. Het duel wordt gespeeld in het Goffertstadion in Nijmegen en is vanaf 18:45 uur live te volgen op ESPN1. De voorbeschouwing begint drie kwartier eerder.

Een overwinning zou historisch zijn, aangezien het Jong Oranje nog nooit eerder is gelukt om alle kwalificatiewedstrijden ongeslagen af te sluiten. Voor Zweden staat de strijd om de belangrijke tweede plaats in de groep nog op het spel. Bondscoach Michael Reiziger heeft zijn zinnen gezet op de overwinning en kiest voor een opstelling met Kenneth Taylor en Gjivai Zechiël op het middenveld. In de aanval krijgt Emanuel Emegha de voorkeur boven Noah Ohio.

De volledige opstelling (van rechts naar links): Rome-Jayden Owusu-Oduro; Devyne Rensch, Rav van den Berg, Ryan Flamingo, Neraysho Kasanwirjo; Kenneth Taylor, Gjivai Zechiël, Youri Regeer; Million Manhoef, Emanuel Emegha, Ruben van Bommel.

Slowakije organiseert het EK 2025. Jong Oranje heeft zich in september verzekerd van een ticket voor het EK 2025 in Slowakije. Aan het toernooi doen zestien landen mee en het wordt van 11 tot 28 juni gehouden. De loting voor het EK is op 3 december in Bratislava. In aanloop naar het treffen met Zweden won Jong Oranje afgelopen donderdag nog met 1-0 van Mexico in een oefenwedstrijd.

Het duel tussen Jong Oranje en Jong Zweden is vanaf 18:45 uur te zien op ESPN1.

By Xplayer