Mon. Oct 14th, 2024
Montoya verwacht veel van Ferrari-avontuur Hamilton: "Lewis aast op revanche"

Lewis Hamilton baarde in februari opzien door aan te kondigen dat hij in 2025 naar Ferrari verkast. De Brit aast op een achtste wereldtitel en wil die droom vervullen in het iconische rood van de Scuderia. Voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya denkt dat Hamilton iets wil bewijzen en en hij kans maakt op het kampioenschap.

“Ik denk dat we de Lewis van weleer gaan zien”, vertelt Montoya tegenover Gambling Zone. “Hij aast op revanche om te laten zien dat iedereen het mis had én dat iedereen fout zat over hem. Als alle puzzelstukjes in elkaar vallen, denk ik dat Lewis een belangrijke kandidaat voor het kampioenschap is. Als Ferrari wil slagen, moeten ze luisteren naar wat Lewis nodig heeft en een auto om hem heen bouwen.”

Montoya laat ook zijn licht schijnen over de Williams-overstap van Carlos Sainz. De Spanjaard moest wijken voor Hamilton. “Ik denk dat hij de beste keuze heeft gemaakt. Williams bewandelt hetzelfde pad als McLaren, maar loopt één of twee jaar achter. Ze worden steeds beter en zijn blij met hun structuur. Ik denk dat Williams een mooie toekomst tegemoet gaat. Ze hebben zich gerealiseerd dat ze alles vanaf nul weer moeten opbouwen. Ze denken dat ze het op de juiste manier gaan doen, zelfs als het iets langer duurt. Mogelijk volgt er vuurwerk tussen Sainz en Alex Albon! Alex zal onder druk staan om Carlos te verslaan.”

By Xplayer