Sun. Oct 13th, 2024
Beauty Seuntjens combinatie van 'geluk en kwaliteit'

Ralf Seuntjens luisterde zijn basisplek tegen Telstar (2-2) op met een zeer fraaie treffer. De spits knalde De Graafschap op voorsprong met een volley uit een hoekschop. Het doelpunt leverde uiteindelijk slechts een punt op voor de Superboeren, tot frustratie van 35-jarige goaltjesdief.

Na zes wedstrijden als wisselspeler, deed trainer Jan Vreman weer een beroep op Seuntjens als basisklant. Hij was de diepe spits tegen Telstar. “Je weet wat je moet doen en wat er gevraagd wordt”, zegt Seuntjens. “Het team helpen, met de bal proberen vast te houden en te verleggen. En een goal maken. Ik denk dat dat vandaag aardig gelukt is, helaas wordt het 2-2.”

In het vermakelijke duel, zorgde Seuntjens voor hét hoogtepunt. Een hoekschop werd, bij een stand van 1-1, bij de eerste paal verlengd. Seuntjes liet de bal op zijn wreef vallen en zag ‘m vervolgens de kruising in vliegen. “Je moet hier ook geluk bij hebben”, bekent Seuntjens. “Maar ik raak ‘m fantastisch. Dit is ook de intentie van mij, dus wat betreft ook gewoon kwaliteit.”

Opnieuw weet De Graafschap een voorsprong niet vast te houden. En dat zorgt voor ergernis bij de routinier. “Het is frustrerend. Maar dat begint ook voorin, met het drukzetten en compact maken. We moeten het wel samen doen. Maar we krijgen gewoon te veel goals tegen. Dat is een feit.”

Telstar-aanvaller Zakaria Eddahchouri opende in de zesde minuut de score voor de thuisploeg, toen hij slim wegliep bij een vrije trap. Jesse van de Haar maakte met een hard en laag schot over de grond, met zijn linkerbeen, na een half uur spelen gelijk. Enkele minuten later schoot Seuntjens De Graafschap uit een hoekschop fraai op voorsprong (1-2).

Eddahchouri voorkwam een kwartier voor tijd met zijn tweede treffer een nederlaag voor Telstar (2-2) en is nu met acht doelpunten gedeeld topscorer van de eerste divisie. Telstar heeft 2 punten minder dan De Graafschap.