Sat. Oct 12th, 2024
FC Twente slaat flater tegen negen vrouwen Excelsior

FC Twente heeft bijzonder verrassend puntverlies geleden tegen de vrouwen van Excelsior. Op Sportpark Schreurserve was Excelsior heel dichtbij een overwinning, maar moest het Twente langszij laten komen (1-1).

Excelsior wist dit seizoen nog niet te winnen en ging als vanzelfsprekend als underdog richting Enschede. In een eerste helft waarin de ploeg uit Rotterdam standhield, lukte het Twente nauwelijks om door de defensie van Excelsior te komen. Knap, want eerder deze week won hetzelfde Twente nog in de Champions League van Celtic met 0-2.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. FC Twente creƫerde weinig, met dank aan de defensie van Excelsior die ijzersterk stond. Toen de bezoekers nog geen tien minuten na rust zelf een hoekschop mochten nemen, stond Lynn Groenewegen vrij en kon ze de bal hard achter Twente-keepster Danielle de Jong koppen.

FC Twente wilde snel antwoorden en was binnen twee minuten al heel dichtbij de gelijkmaker, maar Yael Mollink haalde de bal knap van de lijn. Doordrukken lukte de formatie van Joran Pot niet en Excelsior was zelfs nog dichtbij een tweede treffer, waar de bal op de lat eindigde. Toch was het FC Twente dat door Jaimy Ravensbergen op 1-1 kwam. Toen de doelpuntenmaker van Excelsior rood pakte, volgde een spannende slotfase met grote kansen voor de thuisploeg. Het lukte FC Twente uiteindelijk niet om er nog een overwinning uit te slepen, ook niet toen de Rotterdammers met negen door moesten in de absolute slotseconden.