Sat. Oct 12th, 2024
Van Dijk verlaat Oranje na rode kaart tegen Hongarije

Virgil van Dijk kan maandag niet meedoen met Oranje in de kraker tegen Duitsland in de Nations League. De verdediger van Liverpool is geschorst na zijn rode kaart tegen Hongarije. Van Dijk heeft het trainingskamp van Oranje inmiddels verlaten en reist dus niet mee naar München. Bondscoach Ronald Koeman roept geen vervanger op, waardoor de selectie van Oranje nu uit 22 spelers bestaat.

Van Dijk kreeg in de 77e minuut een gele kaart voor commentaar op de arbitrage en werd twee minuten later opnieuw bestraft na een pittige overtreding op Kevin Csoboth. “Ik was vooral boos na de eerste gele kaart”, zei de 33-jarige verdediger na afloop. “Als aanvoerder mag je als enige communiceren. Ik ging er op een tempo naartoe, maar niet op een hele vervelende manier, helemaal niet zelfs. Respectvol. Ik vond dat het een doorgebroken speler was. Maar ja, als een aanvoerder al niks meer mag zeggen…”

Over de tweede kaart is de Oranje-aanvoerder minder gefrustreerd. “Ik geef hem de mogelijkheid om hem te geven.”

‘Wil graag blijven’
Na afloop van het duel van het duel met de Hongaren vertelde Van Dijk nog dat hij ondanks zijn schorsing nog sowieso wilde blijven. “Ik blijf er gewoon bij”, zei hij. “Het gaat erom dat ik persoonlijk goed herstel, maar er ook voor de groep ben.”

By Xplayer