Sat. Oct 12th, 2024
Duitsland moet ook Führich missen tegen Oranje

Ook Chris Führich mist maandag het thuisduel van Duitsland met het Nederlands elftal in de Nations League. De vleugelspeler heeft vrijdagavond een blessure opgelopen in het gewonnen uitduel met Bosnië en Herzegovina (1-2).

Julian Nagelsmann kampt met veel geblesseerde spelers. Deze interlandperiode kan hij geen beroep doen op Marc-André ter Stegen, Jamal Musiala, Niclas Füllkrug en Kai Havertz. Doelman Alexander Nübel en Tim Kleindienst maakten in Bosnië en Herzegovina hun debuut in de basisformatie van de Duitsers, terwijl Deniz Undav beide doelpunten maakte voor de komende tegenstander van het Nederlands elftal, maandag in München. Voor Aleksandar Pavlovic komt het duel met Oranje mogelijk ook te vroeg. De speler van Bayern München was tegen Bosnië en Herzegovina niet inzetbaar, maar blijft voorlopig bij de Duitse selectie.

Duitsland ligt op koers voor een plek in de kwartfinale van de Nations League, waarvoor de twee beste ploegen van de vier poules zich plaatsen. De viervoudig wereldkampioen staat halverwege de groepsfase bovenaan met 7 punten, gevolgd door Nederland met 5 punten, Hongarije met 2 punten en Bosnië en Herzegovina met 1 punt.

Ook bondscoach Ronald Koeman mist veel internationals tegen Duitsland. Frenkie de Jong, Memphis Depay, Teun Koopmeiners, Jurriën Timber, Joey Veerman, Wout Weghorst en Jan Paul van Hecke ontbreken in de selectie van Oranje. Virgil van Dijk moet een schorsing uitzitten nadat hij vrijdagavond met twee gele kaarten van het veld werd gestuurd in het uitduel met Hongarije.

By Xplayer