Fri. Oct 11th, 2024
"Aston Martin moet Fernando Alonso vervangen door Max Verstappen" - F1journaal.be - Dagelijks Formule 1 nieuws

De geruchten die Max Verstappen aan een eventuele overstap naar Aston Martin linken waren er de voorbije maanden met de regelmaat van de klok. Ook voormalig F1-piloot Juan Pablo Montoya vindt dat Max Verstappen naar Aston Martin moet gaan.

Opvallend is dat Fernando Alonso als sterkhouder bij het Aston Martin F1 team wordt beschouwd maar volgens Montoya zou Aston Martin in de eerste plaats Fernando Alonso aan de kant schuiven mocht Max Verstappen de overstap maken. Voordeel voor Max Verstappen zou dan weer zijn dat hij bij Aston Martin opnieuw met Adrian Newey zou kunnen samenwerken.

“De juiste rijder verkrijgen, een rijder die de job kan doen,” antwoordde Juan Pablo Montoya tegenover ‘Gambling Zone’ wanneer hem wordt gevraagd welk ingrediënt er bij Aston Martin ontbreekt om het team echt succesvol te maken.

“Fernando is geweldig maar hoe lang kan hij doorgaan? Ik denk niet dat Lance weg zal gaan.”

“Fernando is geen optie voor de lange termijn. Wanneer nemen ze de beslissing, ‘Hey, we hebben Honda, we hebben Newey. Waarom gaan we niet achter Max aan?’.”

“Dat zou betekenen dat ze Max een soort gelijkaardige deal als Newey moeten aanbieden, beter zelfs.”

“Het is een project voor de lange termijn. Dan heb je één van de beste rijders in de wereld, misschien zelfs de beste, de beste rijder momenteel in het kampioenschap.”

“Des te beter hij het doet, des te meer geld je voor de lange termijn vergaart. Als bedrijf groei je dan nog meer.”

By Xplayer