Fri. Oct 4th, 2024
Vlap: "We zetten Twente internationaal op de kaart, daar ben ik trots op"

Best teleurgesteld, dat was de teneur in Enschede na de 1-1 van FC Twente tegen Fenerbahce. Toch kan doelpuntenmaker Michel Vlap ook trots zijn. “We zetten Twente internationaal op de kaart.”

Vlap zag dat zijn team vooral in de eerste helft de controle had. “De tegengoal kwam redelijk uit het niets. Maar ik denk dat er ook wel een bepaalde trots heerst. Als je het vermogen naast elkaar zet, de spelers die op het veld staan. Ik vind dat wij op alle fronten heel goed waren.”

De aanvaller was zelf verantwoordelijk voor de Twentse goal, met het hoofd zette hij de thuisploeg op voorsprong. “Er zat een beetje geluk bij, maar ik heb ook wel eens aan de andere kant van de medaille gestaan. Het maakt echt niet uit hoe hij erin gaat.”

Aan de andere kant stond Twente verdedigend goed, maar was één splijtende pass en de afronding van Dusan Tadic de Tukkers te machtig. Twente-trainer Oosting: “Ja, één bal…Soms moet je ook gewoon de complimenten geven voor zo’n bal.”

Vlap werd in de 67ste minuut gewisseld, daar was hij niet heel blij mee. “Voor mij kwam het een beetje uit het niets. Ik zat in het ritme, ik voelde dat ik impact had en dan wil je zo lang mogelijk daar staan. Maar het is zo, de trainer maakt een keuze en ik had ook geel op zak.”

By Xplayer