Thu. Oct 3rd, 2024
Blaswich opgeroepen voor Nations League-duel met Oranje

Janis Blaswich is voor de tweede keer in zijn loopbaan opgeroepen voor het nationale elftal van Duitsland. Het betreft de selectie voor de komende twee duels in de UEFA Nations League, waarin Die Mannschaft het opneemt tegen Oranje en Bosnië en Herzegovina.

De keuze voor de voormalig sluitpost van Heracles Almelo is bijzonder, omdat hij met Red Bull Salzburg niet in goede doen is. De Oostenrijkse ploeg, die gecoacht wordt door Pepijn Lijnders, kreeg eerder deze week flink op de broek (0-4) tegen het Franse Stade Brest in de UEFA Champions League.

Een forse blessure van eerste doelman Marc-André Ter Stegen én het zomerse besluit van Manuel Neuer om te stoppen als international zorgen er echter voor dat er ruimte ontstond in de selectie en deze is door Nagelsmann ingevuld met Blaswich. Naar verwachting is de huurling van RB Leipzig derde doelman in de Duitse selectie. FC Barcelona heeft de blessure van Ter Stegen overigens opgevangen met het aantrekken van Wojciech Szczesny.

Verder keert ook Serge Gnabry weer terug, nadat de aanvaller van Bayern München het EK moest laten schieten door een kwetsuur. In de Bundesliga draait hij weer op volle toeren en zodoende besloot Nagelsmann hem op te roepen voor de komende interlandperiode. Op 14 oktober treft Die Mannschaft het Nederlands elftal. In Amsterdam eindigde het eerste treffen in een gelijkspel (2-2). Door de blessure van Niclas Füllkrug debuteert Tim Kleindienst in de definitieve selectie.

Oranje mist Jan Paul van Hecke komende interlandperiode, omdat scans hebben uitgewezen dat hij een scheur in zijn lies heeft opgelopen in de slotfase van het competitieduel met Nottingham Forest, zo vertelde hij eerder aan ESPN.

Selectie Duitsland

Keepers: Oliver Baumann, Alexander Nübel, Janis Blaswich
Verdediging: Waldemar Anton, Joshua Kimmich, Robin Koch, Maximilian Mittelstädt, David Raum, Antonio Rüdiger, Nico Schlotterback, Jonathan Tah
Middenveld: Florian Wirtz, Angelo Stiller, Aleksander Pavlovic, Jamal Musiala, Pascal Groß, Chris Führich, Robert Andrich
Aanval: Serge Gnabry, Tim Kleindienst, Deniz Undav, Kai Havertz

By Xplayer