Mon. Sep 30th, 2024
Feyenoord wint weer niet: "Slot liet de spelers beter lijken dan ze zijn"

Met acht verliespunten uit zes wedstrijden kent Feyenoord een uiterst stroeve start in de Eredivisie. In Dit Was Het Weekend laten Marciano Vink en Kenneth Perez hun licht schijnen op de situatie in Rotterdam-Zuid.

Grote schoenen

Arne Slot maakte afgelopen zomer een toptransfer naar Liverpool, waarmee hij momenteel bovenaan in de Premier League staat. De Zwollenaar dankte zijn overstap aan een voortreffelijke periode bij Feyenoord. “Hij heeft de spelers beter laten lijken dan ze zijn. Daarmee was het een hele klus voor de volgende trainer om een unieke trainer op te volgen”, zo concludeert Perez.

“Het is niet zo dat Brian Priske er niets van kan, maar hij moet iets heel moeilijks opvolgen”, doelt Perez op de enorme erfenis van Slot waar Priske mee te maken heeft. “En dan wordt er ook nog een aantal spelers weggehaald. Maar ik denk dat zij dit Feyenoord ook niet beter maken.”

Ook Vink probeert de vinger op de zere plek te leggen. Hij komt daarbij voornamelijk uit bij de povere veldbezetting. “Je hebt daardoor te veel spelers die door het systeem of door de communicatie niet goed uit de verf komen. Daardoor ontstaat er irritatie.”

Zwaar programma

De Rotterdammers zullen zich de komende periode moeten oprichten om het gat van elf punten met PSV, dat een wedstrijd meer speelde, te verkleinen; een lastige opgave, in meerdere opzichten. “Vergis je niet hoe erg de twijfel heeft toegeslagen. Daar ga je niet beter van voetballen”, zo analyseert Perez.

Daarbij is het schema van Feyenoord alles behalve makkelijk te noemen. Met Girona (U), FC Twente (T), Go Ahead (U), Benfica (U), FC Utrecht (U), Ajax (T), AZ (T) en RB Salzburg (T) staat er een loodzwaar programma op de rol.

Feyenoord bivakkeert momenteel met tien punten op de zesde plaats in de Eredivisie.

By Xplayer