Mon. Sep 30th, 2024
Ten Hag vreest niet voor ontslag na kansloze nederlaag met Manchester United

Erik ten Hag is niet bang om ontslagen te worden na de zware nederlaag met Manchester United. Op Old Trafford was Tottenham Hotspur met 0-3 te sterk. The Red Devils speelden een groot deel van de wedstrijd met tien man, nadat Bruno Fernandes in de eerste helft met rood van het veld werd gestuurd. Daarmee neemt de druk op Ten Hag toe.

De Tukker is niet bezig met een eventueel ontslag. “We hebben in de zomer een duidelijke analyse gemaakt van wat we moesten verbeteren en hoe we de selectie wilden opbouwen, maar we wisten dat dit tijd zou kosten. We hebben tijd nodig. We zitten allemaal op één lijn, in hetzelfde schuitje. De eigenaren, de staf en de spelers. Ik maak me daar geen zorgen over.”

Twee keer in vier dagen

Vooral de 0-1 van Tottenham Hotspur was opvallend. Micky van de Ven stak het halve veld over en kon zo een assist afleveren. Tegen FC Twente gebeurde iets soortgelijks na een actie van Bart van Rooij. “Het mag niet twee keer in vier dagen gebeuren dat een verdediger door het hele team kan dribbelen. Zulke fouten kun je in het voetbal niet maken.”

Voor Manchester United staat donderdag alweer een wedstrijd te wachten in de Europa League. De ploeg van Ten Hag speelt dan uit bij FC Porto.

By Xplayer