Sun. Sep 29th, 2024

FC Twente Vrouwen is het nieuwe seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie begonnen met een ruime zege. Op bezoek bij Fortuna Sittard won de regerend landskampioen met 1-3.

Twente beleefde een valste start in Sittard. De thuisploeg kwam in de tweede minuut op voorsprong door een doelpunt van Lakeesha Eijken. Niet veel later stelde Twente orde op zaken via Sophie te Brake. Nikée van Dijk zorgde vervolgens met twee treffers voor een 1-3 voorsprong bij rust. Dat was tevens de eindstand, want in de tweede helft werd er niet meer gescoord.

Ajax dankzij prachtige treffers langs PEC

PEC Zwolle opende na een kwartier spelen de score tegen Ajax. Hanna Huizenga schoot de bal oog-in-oog met Ajax-keeper Regina van Eijk over haar heen.

Tiny Hoekstra maakte al twee minuten later de gelijkmaker met een mooi geplaatst schot in de verre hoek. Danique Tolhoek zorgde uit de rebound voor de 2-1. Diezelfde Tolhoek kon vanaf de strafschopstip de voorsprong uitbreiden, maar de penalty werd gekeerd door PEC-keeper Inge Tijink.

Lily Yohannes zorgde tien minuten na rust voor een prachtige treffer. Het supertalent nam de bal vol op haar wreef en stuurde de bal naar de linkerbovenhoek. Tolhoek tekende in de 73ste minuut voor de 4-1 door een één-op-één kans af te ronden. Nadine Noordam tekende voor het slotakkoord met een prachtige lob: 5-1.

play

5:58

Samenvatting Fortuna Vrouwen – FC Twente Vrouwen

Samenvatting van het Azerion Vrouwen Eredivisie-duel gespeeld op zondag 29 september.

Feyenoord en AZ in evenwicht

Halverwege de eerste helft kwam Feyenoord op voorsprong. Een voorzet werd slecht weggewerkt door de AZ-defensie en de bal belandde via Maruschka Waldus over de achterlijn. AZ kwam in de 58ste minuut op gelijke hoogte uit een hoekschop, Ilvy Zijp tikte de bal bij de eerste paal binnen. AZ was vlak voor tijd dicht bij de winnende treffer, maar de bal belandde op de paal. Beide ploegen wisten niet meer te scoren en het duel eindigde in 1-1.