Sun. Sep 29th, 2024
FC Utrecht maakt zich op voor topper: "Ik zou iedereen aanraden te gaan kijken zondag"

Zondag wordt de topper van het weekend gespeeld: nummer twee AZ krijgt nummer drie FC Utrecht op bezoek. In de voorgaande edities regende het doelpunten. Zo eindigden de laatste drie Eredivisie-duels tussen beiden ploegen drie keer gelijk en vielen er achttien doelpunten. “Ik zou iedereen aanraden om te gaan kijken zondag”, aldus Ron Jans.

Het vertrouwen bij beide teams is groot. In Alkmaar is het humeur goed na de gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Elfsborg en bij Utrecht kennen ze de beste seizoenstart in de clubhistorie. Toch blijft Ron Jans met beide benen op de grond staan. “Qua spel vind ik niet dat we topvoetbal spelen, maar we zijn lastig te bespelen en we tonen veerkracht. Maar het is nog lang niet goed genoeg. Normaal gesproken zijn Ajax, Feyenoord, PSV en soms AZ de toppers. Op dit moment zitten wij daar ook bij. En dat willen we graag zo houden.”

Vorig jaar vielen er tien doelpunten in Alkmaar, toen werd het 5-5. Nick Viergever speelde die wedstrijd en maakte de 3-3 voor Utrecht. Zondag speelt hij tegen zijn oud-ploeggenoot Maarten Martens. De twee speelden tussen 2010 en 2014 samen in Alkmaar. “We hadden een goede klik, ook buiten het veld. Hij was wat ouder toen ik als jong ventje net kwam kijken. Hij was een hele mooie, technische voetballer die echt als een prof leefde.”

Het belooft een waar spektakelstuk te worden zondag. De wedstrijd AZ – FC Utrecht is zondag vanaf 20:00 uur LIVE te zijn op ESPN 1.

By Xplayer