Sat. Sep 28th, 2024
Excelsior pakt koppositie na fraaie comeback, VVV wint in Volendam

Excelsior is (voorlopig) de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De Kralingers draaiden een 0-2 achterstand om in een 4-2 overwinning tegen Jong AZ. FC Volendam heeft in eigen huis niet weten te winnen van VVV-Venlo. De ploeg van Rick Kruys verloor, tegen Kruys’ oude club, met 2-4. Een overzicht van alle in de Keuken Kampioen Divisie gespeelde wedstrijden.

play

0:48

Smit schiet Jong AZ op fraaie wijze op voorsprong: 0-1

Na vijf minuten kwam Jong AZ op voorsprong in Kralingen, via een prachtige treffer van middenvelder Kees Smit. Nog vijf minuten later was het al 0-2. Ro-Zangelo Daal maakte op identieke wijze de 0-2.

Daarna was het de beurt aan Excelsior. Dat een handje geholpen werd door Daniel Deen, de doelman van Jong AZ. Deen kegelde de mee opgekomen Arthur Zagre omver, waarna Richie Omorowa de toegekende penalty binnenschoot. Na rust zorgde Noah Naujoks met een mooi afstandsschot voor de definitieve ommekeer. In blessuretijd schoot Derensili Sanches Fernandes de tweede strafschop van de wedstrijd binnen: 4-2.

play

0:45

Naujoks maakt gelijk op fraaie wijze: 2-2

VVV-Venlo wint ruim in Volendam

FC Volendam-trainer Rick Kruys is er niet in geslaagd een resultaat te halen tegen zijn oude club VVV-Venlo. In het Kras Stadion werd het 2-4 voor de Limburgers.

play

1:27

VVV dendert over Volendam heen: Berden zet Limburgers op 0-3

Volendam kende een dramatische eerste helft, waarin Martijn Berden en Rick Ketting voor de 0-2 ruststand zorgden. Na de thee zorgde Berden met zijn tweede van de avond zelfs voor 0-3. De treffers van Henk Veerman en Daniel Beukers brachten nog hoop in de Volendamse harten, maar in de zesde minuut van de blessuretijd bepaalde Paul Pöpperl de eindstand op 2-4.

play

0:47

Veerman brengt de spanning terug in Volendam

ADO wint ook niet van Jong FC Utrecht

Het is nog altijd niet het seizoen van ADO Den Haag. In eigen huis kwamen de Hagenaars niet verder dan 1-1 tegen Jong FC Utrecht. Na ruim tien minuten opende Lee Bonis wel zijn doelpuntenrekening bij ADO. De Noord-Ierse dakdekker annex spits gleed een steekbal van Daryl van Mieghem binnen. Nog voor rust bepaalde Rafik El Arguioui namens de bezoekers de eindstand op 1-1.