Thu. Sep 19th, 2024
Ohtani zesde MLB'er ooit in exclusieve 40-40-club

Shohei Ohtani heeft opnieuw geschiedenis geschreven. De superster van Los Angeles Dodgers werd de snelste speler in de geschiedenis van de Major League die zich bij de 40-40-club voegde. Dat deed de Japanner dat op spectaculaire wijze met een walk-off grand slam tegen Tampa Bay Rays. De Dodgers wonnen met 7-3.

De tweevoudig MVP begon de wedstrijd van vrijdag met 39 homeruns en 39 gestolen honken dit seizoen. Ohtani pakte zijn 40e gestolen honk in de vierde inning. Hij veroverde het tweede honk na een single van Tyler Alexander en was nog maar één slag verwijderd van de exclusieve club in de MLB. Daarna raakte Ohtani de bal kiezelhard, wat zorgde voor een walk-off grand slam.

Ohtani is nu de zesde speler in de geschiedenis van de MLB die 40 homeruns sloeg en 40 honken stal in één seizoen. Ronald Acuña Jr. voegde zich daar vorig seizoen bij toen hij een ongelooflijk aantal van 60 honken stal. Alfonso Soriano, Rodriguez, Barry Bonds en José Canseco zijn de anderen in de 40-40-club.

Alle vijf spelers hadden tot eind september nodig om de prestatie te leveren. Soriano was de vorige snelste, hij bereikte de mijlpaal op 16 september 2006. Ohtani loopt bijna een hele maand voor op dat tempo.

By Xplayer