Sun. Sep 22nd, 2024

Francesco Farioli gooit zijn elftal weer op de schop voor de play-offs van de Europa League. Er verschijnen maar liefst zeven andere namen aan de aftrap in vergelijking met zondag tegen NAC. Zo starten bij Ajax onder anderen Chuba Akpom en Carlos Forbs tijdens het heenduel met het Poolse Jagiellonia Białystok.

In Białystok moet de zure nasmaak worden weggespoeld van de nederlaag bij NAC (2-1). Daarnaast moeten de Amsterdammers de basis leggen voor de return volgende week in de Johan Cruijff ArenA. Na dat duel weet Ajax of het dit seizoen in de Europa League speelt of in de Conference League.

Wijzigingen aanval en middenveld

In de punt van de aanval start dus Akpom. Dat gaat ten koste van Brian Brobbey, die tegen NAC startte en 65 minuten volmaakte. Naast hem staan Mika Godts en Carlos Forbs.

Op het middenveld drie nieuwe namen vergeleken met zondag. Jordan Henderson, Kenneth Taylor en Steven Berghuis hebben nu wel een basisplaats. Tegen NAC bestond het middenveld uit Branco van den Boomen, Sivert Mannsverk en Kristian Hlynsson. Het is de eerste keer dat Berghuis onder Farioli op het middenveld staat in een officieel duel.

Achterin zijn het de bekende namen die in alle voorrondes in Europa begonnen. Daniele Rugani, die wordt gehuurd van Juventus, zit op de bank. Farioli zei gisteren op de persconferentie al dat de Italiaanse verdediger niet zou kunnen starten, maar dat hij misschien wel zijn debuut gaat maken.

Volledige opstelling: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Taylor, Henderson, Berghuis; Forbs, Akpom, Godts.

By Xplayer