Tue. Sep 24th, 2024
Ajax beleeft moeizame transferzomer: "Eigenlijk staat de hele selectie toch in de uitverkoop?"

Ajax is er deze transferperiode nog niet in geslaagd om de selectie op orde te krijgen. De situatie waarin de Amsterdammers zitten is al vaker geschetst door technisch directeur Alex Kroes: eerst verkopen, dan kopen. In Voetbalpraat vragen ESPN-analisten Kees Kwakman en Kees Luijckx zich af of de uitspraken van Kroes wel zo handig zijn geweest.

Het zou de positie van Ajax aan de onderhandelingstafel niet ten goede komen. “Iedereen begreep toch wel dat Ajax afscheid moest nemen van zeven of acht spelers? Als je dat dan in de media noemt, vraag ik me af wat dat met je onderhandelingspositie doet”, aldus Kwakman.

“Het zegt ook wel genoeg dat het blijkbaar alleen maar om huurovereenkomsten gaat. Dan zijn er dus geen clubs die zeggen: ‘Wij leggen wel even zes miljoen voor Sosa neer’. Nee die willen het eerst een jaar zien. En dan moet Ajax het daar maar even mee doen.”

Volgens Luijckx kan trainer Francesco Farioli pas echt aan de slag als de transferperiode voorbij is. “Hij heeft te maken met een deel van de selectie die echt nog met zijn hoofd ergers ander zit”, aldus Luijckx. “Eigenlijk staat de hele selectie toch in de uitverkoop? Als er een club komt dan gaat Ajax er naar kijken.”

By Xplayer