Sun. Oct 6th, 2024
Jagiellonia Bialystok-trainer over Europees duel met Ajax: "We moeten onze kansen pakken"

Jagiellonia Bialystok hoopt donderdagavond tegen Ajax voor een stunt te zorgen en een belangrijke stap richting de groepsfase van de Europa League te zetten. In eigen huis loert de verrassende kampioen van Polen volgens trainer Adrian Siemieniec op “momenten om onze manier van spelen te laten zien”.

Dat zegt Siemieniec daags voor de heenwedstrijd van de play-offs in de Europa League. Siemieniec: “Maar dan moeten we wel onze kansen pakken op de momenten dat we hoog druk zetten. Ajax zal dat ook doen. In de Poolse competitie krijg je aan de bal twee of drie seconden de tijd, maar tegen sterkere ploegen in Europa slechts een seconde”, aldus Siemieniec.

Jagiellonia is een ploeg dat, volgens Siemieniec, hoog op de helft van de tegenstander druk wil zetten en met een hoge intensiteit en veel agressiviteit speelt. “Dat willen we elke keer weer laten zien, maar dat zal niet de gehele wedstrijd mogelijk zijn”, toont Siemieniec zich realistisch. “We spelen tegen een team met veel kwaliteit. Dus zullen we ook bereid moeten zijn om af te zien en compact te spelen.”

“Laten zien dat we op dit niveau thuishoren”

De Portugese middenvelder Nené sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer. “We willen onszelf telkens verbeteren en laten zien dat we op dit niveau thuishoren. We hebben alleen aan onszelf iets te bewijzen en aan niemand anders.”

Over Ajax is Nené duidelijk. “Ze zullen ons respecteren. De laatste wedstrijd in de competitie hebben ze verloren. Vorig seizoen was ook niet makkelijk voor ze. Maar het zal voor ons natuurlijk niet eenvoudig worden.”

By Xplayer