Wed. Oct 2nd, 2024
Stengs na een tumultueuze week: "Er waren te veel twijfels van te veel partijen"

Feyenoord-creatieveling Calvin Stengs scoorde na een tumultueuze week tegen PEC Zwolle en legde zijn wijsvinger op zijn lippen. De 25-jarige linkspoot gaf na afloop van de 1-5 winst in Zwolle tekst en uitleg over zijn afgeketste transfer naar Charlotte FC in de MLS.

Naar aanleiding van de medische keuring afgelopen maandag in Londen uitte Charlotte twijfels over de fitheid van Stengs. Vandaar dat de Amerikaanse club een poging deed om te heronderhandelen over de betalingsvoorwaarden. Het was voor de 8-voudig international reden om de stekker uit de deal te trekken. “Het was hectisch. Uiteindelijk heb ik de stap genomen om misschien een transfer te maken. Dat is niet doorgegaan en nu ben ik hier.”

Uiteindelijk waren er te veel twijfels van alle kanten, waardoor de deal is geklapt. “Daar heb ik wel lang over na moeten denken. Samen met familie en vrienden over gesproken. Dan ga je naar Londen om een check te doen en komen er te veel twijfels van meerdere partijen. Dan is de deal niet goed en ben ik hier Feyenoorder en daar ben ik ook blij mee.”

Dat Feyenoord de aanvaller van de hand zou willen doen vanwege zijn fitheid klopt volgens Stengs niet. “Volgens mij is Feyenoord nooit naar buiten gekomen met iets. Dus dat zijn andere berichten. In eerste instantie wordt er veel geschreven. Naar mij toe vind ik dat niet heel netjes. Er zijn wat dingen verspreid die niet waar zijn. Dat ik bijvoorbeeld niet drie wedstrijden kan spelen of wat dan ook. Dat heb ik de afgelopen jaren laten zien. De knie is goed. Ik kan er goed mee spelen. Die dingen mogen mensen schrijven, maar dat is niet waar.”

Toch wilde Stengs wil degelijk een Amerikaanse transfer maken. Daarover had de Feyenoord-speler dan weer geen twijfel. “Niet de twijfel bij mezelf van is het de juiste stap. Er kwamen veel te veel dingen aan het licht. Toen dachten we dat de deal niet goed genoeg was. Dan is het voor mij niet goed, voor Feyenoord niet goed en de club waar ik naar toe zou gaan ook niet goed. Dan is het gewoon klaar en de juiste beslissing. Uiteindelijk was ik geland en belde ik mijn vriendin op. Ik was de hele week getergd was om deze wedstrijd goed te spelen en me te laten zien. Dat is me gelukt.”

Zo scoorde Stengs in de 1-5 overwinning van de Rotterdammers. Een aardige treffer, vindt verslaggever Vincent Schildkamp. “Dat vond ik zelf ook. De bal kwam een beetje hard terug. Ik moest een klein beetje inhouden, maar hij draait er mooi in. Ik zag Igor naar binnen gaan en hij ziet me goed. Mooi moment. Niet te hard schieten, want dan kan hij over gaan. Goed plaatsen met binnenkant voet.”

By Xplayer