Wed. Oct 2nd, 2024
Hornkamp op de weg terug van blessure: "Hoop na interlandperiode weer aan te sluiten"

Wanneer Jizz Hornkamp in de voorbereiding opnieuw naar zijn knie grijpt, vrezen Almelo en omstreken voor een heftige knieblessure van de doelpuntenmaker. De 26-jarige aanvaller geeft in Goedemorgen Eredivisie duidelijkheid over zijn knieproblemen, die minder erg zijn dan verwacht.

“Het gaat eigenlijk wel goed”, stelt Hornkamp de Almelose fans gerust. “Ik heb een knieblessure opgelopen in de eerste wedstrijd van de voorbereiding. Ik zou gewisseld worden na 30 minuten en het gebeurde in de 32ste minuut. Een overstrekking van mijn knie. Maar ik heb vandaag getraind. Nog niet op het veld, maar met de fysio’s. Een beetje op de loopband dus het gaat de goede kant op.”

De spits van Heracles Almelo heeft een heftige blessuregeschiedenis. In 2019 miste hij de helft van het seizoen namens FC Den Bosch. Vorig jaar miste hij de eerste zes maanden van het seizoen met enkelklachten. “Op het moment dat het gebeurde, zie je vaak de momenten dat het gebeurt met kruisbandblessures voor je. Ik stuurde de foto’s door naar mijn eigen fysio. Het zag er niet best uit. Maar ik heb geluk dat ik sterke bovenbenen heb die de klap hebben opgevangen.”

Momenteel staat de spits anderhalve maand stil, maar de verwachting is dat de aanvaller uit De Rijp snel terug kan keren. “Als alles goed verloopt en ik krijg geen vocht in mijn knie tijdens trainingen dan denk ik dat ik na de interlandperiode weer zal aansluiten richting de wedstrijdselectie. Dan mis ik niet zo heel veel.” Tussen 4 en 12 september worden er interlands afgewerkt.

Aanvaller vorig seizoen in vorm

Aan het eind van vorig seizoen was Hornkamp aardig in vorm. De aanvaller maakte tien goals in zestien wedstrijden en zette in januari een reeks neer van vijf goals in vier wedstrijden. Daarom wilde Hornkamp op dezelfde voet verder. “Ik dacht: laten we dat doortrekken. Helaas raakte ik geblesseerd. Voor mij is er niks anders dan terugkomen en doorgaan bij waar ik was gebleven. Ik ben al een paar keer geblesseerd geweest, helaas. Om telkens terug te komen is zwaar, maar als je er eenmaal staat dan geniet je er weer van.”

En op het veld staat de spits als alles goed verloopt snel. “Ik denk dat ik dinsdag het veld op ga met de fysio. Vanuit daar is het kijken hoe het gaat. Ik ben wel elke dag bij de groep om gewoon bij die gasten te blijven. Ik mis de eerste paar wedstrijden. Ik hoop nog steeds nog veel te gaan scoren dus er verandert eigenlijk vrij weinig voor mij. Ik wil verder gaan waar ik was gebleven.”

Heracles Almelo – PSV is vanaf 12:15 uur LIVE te zien op ESPN 2.

By Xplayer