Tue. Oct 1st, 2024
Sparta pakt verdiend punt op bezoek bij FC Twente

Bij FC Twente moest na de uitschakeling in de Champions League afgelopen week de knop om, maar gemakkelijk ging dat niet. De ploeg van Joseph Oosting had zaterdagavond in eigen huis de grootste moeite met Sparta, leek de drie punten desondanks in eigen huis te kunnen houden, maar een late treffer van Tobias Lauritsen voorkwam dat: 1-1.

Een hele zware kluif bleek Sparta voor FC Twente, dat de ene na de andere grote kans om de oren kreeg. Aanvaller Tobias Lauritsen raakte zelfs twee keer de paal, zijn ploeggenoot Mohamed Nassoh vond de lat, net als Carel Eiting aan de andere kant.

Er leek geen doelpunt te kúnnen vallen in Enschede, maar een ongelukkig moment van Pelle Clement een kwartier voor tijd gaf FC Twente de ultieme mogelijkheid op een presenteerblaadje. De middenvelder van Sparta wilde de bal weg rossen, maar zag daarbij Daan Rots over het hoofd. Hij raakte de bal niet, maar Rots wel en scheidsrechter Jannick van der Laan wees naar de stip. Sem Steijn pakte het cadeautje vanaf elf meter uit: 1-0.

Opluchting alom bij FC Twente, maar Sparta bleek over veerkracht te beschikken. Wie anders dan Lauritsen, de man van de wedstrijd aan Rotterdamse kant, kopte in de slotminuut raak. En zo liep de ploeg van Oosting de eerste averij op in de eredivisie, in een week dat het ook al afscheid moest nemen van de Champions League.

De Tukkers hebben ook nog zorgen om aanvaller Sam Lammers, die in de eerste helft geblesseerd raakte. Lammers botste bij een corner met Sparta-keeper Nick Olij en zijn schouder schoot vermoedelijk uit de kom. Hij probeerde het nog een paar minuten, maar moest in de rust alsnog werden vervangen.