Tue. Oct 1st, 2024
De Eretribune wordt het niet eens over Goes: "In Italië zetten ze hem op een voetstuk"

In de Eretribune liepen de emoties hoog op toen de speelstijl van Wouter Goes ter sprake kwam. Die speelstijl komt namelijk op een aantal punten overeen met die van zijn held, Sergio Ramos.

Hugo Borst is positief over de speelstijl van de 20-jarige Amsterdammer. “Als het een Italiaan is, zetten we hem op een voetstuk”, zegt Borst. Goes staat bekend als speler die op het randje verdedigt en soms wat over het randje. Zo behoren krabben en knijpen tot de speelstijl van de AZ’er.

Borst: “In Nederland wordt dit niet gedaan. Van mij mag dit, tot zover de scheidsrechter het toelaat. Ik vind het wel leuk. In Nederland zijn we veel te poeslief achterin. Hier worden spitsen ook niet slechter van.”

Marciano Vink kan zich niet vinden in de woorden van Borst. “Hoor jij aanvallers klagen over Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Nathan Aké? Dat zijn toch allemaal topverdedigers? Blijkbaar heeft hij het nodig, omdat zijn kwaliteiten niet goed genoeg zijn”, aldus Vink. “Lisandro Martínez speelt op het randje. Hij zit erbovenop. Je kreeg geen lucht, je krijgt niks. Maar er is een grens, en hij (Goes, red.) gaat over die grens.”

Vanachter zijn drumstel mengt ook Glenn Helder zich in het gesprek: “Ik ben hartstikke blij met zo’n speler. Ik zou ook liever zien dat hij het niet nodig heeft, maar ik ga er niet over klagen. Als ik het zie, zit ik te genieten. Met zulke kwaliteiten, en die mentaliteit, ga je verder komen dan zonder.”

Zelfs topspitsen als Marco van Basten hebben moeite met zo’n felle verdediger, weet Borst. “Ik heb Van Basten wel eens geïnterviewd over Pietro Vierchowood. Hij zei: ‘Ik werd gek als ik tegen hem moest. Hij was zo hard en zo gemeen. Ik speelde gewoon niet goed tegen Vierchowood’.”

Dat het überhaupt zo’n topic is, vindt AZ-trainer Maartens Martens vreemd. “Ik ken Wouter al heel lang. Ik weet wat voor type het is. Hij is wel iemand die tegenstanders probeert uit evenwicht te brengen, dat hoort bij hem. Ik heb hem er niet over gesproken. Ik vind het nogal overdreven dat er zoveel ophef over is. Ik heb als speler ook veel meegemaakt, dat hoort erbij”, aldus de trainer voorafgaand aan het duel tussen AZ en N.E.C.

By Xplayer