Mon. Sep 30th, 2024
Babangida eregast bij Roda: ''Dankbaar voor alle steun uit Nederland''

Het Parkstad Limburg Stadion is vrijdag het toneel voor een speciale gast. Oud-voetballer Tijjani Babangida keert voor even terug bij Roda JC, waar hij het duel met TOP Oss aanschouwt. Babangida is uitgenodigd door de club waar hij een verleden heeft, als steun voor de loodzware periode waar de 50-jarige Nigeriaan momenteel doorheen gaat.

Babangida raakte in mei van dit jaar betrokken bij een zwaar auto-ongeluk in zijn thuisland Nigeria. Zijn broer Ibrahim, oud-speler van FC Volendam, overleefde het ongeval niet en overleed ter plaatse. Een aantal dagen later overleed Fadil, het 1-jarige zoontje van Tijjani, aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Een ongelooflijk zware periode volgt. Nederlandse voetbalvrienden van Babangida besloten hem naar Nederland te halen om zijn revalidatie hier voort te zetten. ”Met mij gaat het niet zo goed, vooral niet met mijn knie”, zegt Babangida. ”Mijn vrouw moet nog geopereerd worden aan haar gezicht en aan haar hand.”

Dat zijn de fysieke klachten, maar vooral mentaal is het erg zwaar. ”Het is heel moeilijk. Maar de steun uit Nederland is geweldig. Ik ben vijftien jaar weg als voetballer, maar sinds het ongeluk heb ik zoveel telefoontjes en berichtjes gekregen. De mensen helpen mij heel erg”, aldus Babangida.

Hans Kraay jr. reageert vol bewondering over de aanwezigheid van Babangida. ”Ik vind het zo ongelooflijk knap hoe hij daar staat. Moet je voorstellen dat je in één klap je kind kwijtraakt. Ik vind het echt heel erg knap hoe hij daar staat, mooi.”

By Xplayer