Mon. Sep 30th, 2024
Afgeketste transfer Stengs: "Funest voor zijn carrière"

Feyenoord gaat zondag op bezoek bij PEC Zwolle en doet dat met Calvin Stengs in de gelederen. Gezien de MLS-transferdeadline van eerder deze week is dat uiteraard opvallend, want de creatieve linkspoot leek nagenoeg rond met Charlotte FC. Maar het verhaal is bekend: de transfer ging niet door vanwege de problematiek waarmee Stengs kampt met zijn lichaam.

Naar aanleiding van de medische keuring afgelopen maandag in Londen uitte Charlotte FC twijfels over de fitheid van Stengs. Vandaar dat de Amerikaanse club een poging deed om te heronderhandelen over de betalingsvoorwaarden. Het was voor Stengs zelf reden om de stekker uit de deal te trekken.

“Vanuit eigen ervaring weet ik dat die checks in het buitenland toch wel anders zijn dan in Nederland, veel grondiger”, vertelt Luigi Bruins in De Voetbalkantine. “Kleine problemen zullen dan misschien als veel groter worden bestempeld.” De oud-Feyenoorder leeft mee met Stengs: “Zo’n blessurestempel is echt super vervelend.”

Kees Kwakman denkt dat voormalig Feyenoord-trainer Arne Slot een rol heeft gehad in de stempel waar Stengs nu mee kampt: “Door de opmerking van Slot over zijn knie, zijn we er meer aandacht aan gaan geven. Hij heeft eigenlijk veel gespeeld. Als hij dan niet meedeed, dacht je meteen ‘oh, die knie’.”

“Het is funest voor zijn carrière”, oordeelt René van Dieren hard. “Hij gaat geen stap meer maken, denk ik.”

By Xplayer