Sat. Sep 28th, 2024

Bondscoach Ronald Koeman voert drie wijzigingen door in zijn basisopstelling voor het laatste groepsduel. Zo verschijnen Donyell Malen, Joey Veerman en Lutsharel Geertruida voor Oranje aan de aftrap in de belangrijke wedstrijd tegen Oostenrijk.

De basisplaatsen voor dit drietal gaan ten koste van Xavi Simons, Jeremie Frimpong en Denzel Dumfries. Voor Simons en Dumfries is het de eerste keer op dit EK dat ze niet starten. Voor Malen en Geertruida is het juist voor het eerst dat ze in de basis staan op het eindtoernooi in Duitsland.

Bij Oostenrijk staan er drie voormalig Eredivisie-spelers op het veld. Marko Arnautovic, Florian Grillitsch en Maximilian Wöber nemen het op tegen Nederland. Feyenoord-verdediger Gernot Trauner zit op de bank. Hij raakte in het laatste duel van Oostenrijk geblesseerd.

Om zes uur trappen Nederland en Oostenrijk af in Berlijn. Op datzelfde tijdstip gaat in Dortmund de andere wedstrijd in de groep, FrankrijkPolen, van start. Bij de Fransen keert Kylian Mbappé met masker terug in de basis.

Het Nederlands elftal is al zeker van een plaats bij de laatste zestien, maar na deze laatste groepswedstrijden weet Oranje of het door gaat als groepswinnaar, nummer twee of zelfs nummer drie. Ook Frankrijk is al zeker van de achtste finales.

By Xplayer