Sun. Sep 29th, 2024
Panthers schrijven historie in NHL, alsnog winst van Stanley Cup

Ondanks een ongekende comeback van Edmonton Oilers heeft Florida Panthers in game 7 toch de Stanley Cup-titel gepakt. In een bloedstollend duel trokken de Panthers met 2-1 aan het langste eind. Het betekent de eerste titel in de clubhistorie voor de ijshockeyploeg uit Florida.

De overwinning van de Panthers voorkwam één van de grootste teloorgangen uit de NHL-historie. Florida had in deze best-of-seven serie van de Stanley Cup een 3-0 voorsprong opgebouwd, maar Edmonton zorgde met drie overwinningen op rij voor een geweldige comeback. Het was pas de derde keer in de historie van het Amerikaanse ijshockey dat een ploeg na een 3-0 achterstand alsnog een game 7 kon afdwingen.

De erfenis van Toronto Maple Leafs blijft daarmee intact. In 1942 kwamen zij terug na een 3-0 achterstand en wonnen ze in game 7 de beker. Iets dat de Oilers dus net niet is gelukt.

Met nadruk op net niet. Het duel in de Amerant Bank Arena in Sunrise Florida was buitengewoon spannend. In de tweede periode schoot winger Sam Reinhart de winnende 2-1 binnen, maar uiteindelijk was het aan Panthers-goalie Sergei Bobrovsky te danken dat Florida met de overwinning aan de haal ging. De Rus was goed voor liefst 23 reddingen in dit duel.

Toen Panthers-aanvoerder Aleksander Barkov de Stanley Cup kreeg uitgereikt, overhandigde hij hem direct aan Bobrovsky. “Hij verdient dit. Hij is hier al zo lang en is al tijden onze allerbeste speler”, begon Barkov zijn lofzang. “Hij is ongelooflijk.”

“Het was allesbehalve makkelijk”, zei de Russische goalie er zelf over. “Maar het was het uiteindelijk allemaal waard. Het draait allemaal om dit moment, het moment waar ik zo van ga genieten”, sloot de man van de wedstrijd af.

By Xplayer