Sat. Sep 28th, 2024
Koeman na duel met Frankrijk: "Als je zoveel tijd nodig hebt, moet je beslissen dat het een doelpunt is"

Xavi Simons schoot Oranje vrijdagavond op voorsprong tegen Frankrijk, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat Denzel Dumfries buitenspel stond. Bondscoach Ronald Koeman deelt achteraf bij de NOS dat hij niet snapt waarom. “Als een speler in buitenspelpositie staat en de keeper niet belemmert, is het een doelpunt.”

“Ik kan me voorstellen dat er wordt gevlagd en dat de VAR zoveel tijd nodig heeft, maar dat geeft aan dat zij het ook niet wisten. Als je zoveel tijd nodig hebt, moet je beslissen dat het een doelpunt is.”

Ook Van Dijk deelde dat hij het niet eens was met die beslissing. “Voor mijn gevoel was het een geldige goal, met wat ik zag van achteren. Maar hij geeft ‘m niet. Dat was jammer.”

Simons, de maker van het afgekeurde doelpunt, maakt zich een stuk minder druk. “Het is de nieuwe technologie van het voetbal. De VAR maakt deze beslissing en daar kun je niks aan doen. Ik kan wel veel zeggen, maar het gaat niet veranderen. Het is een keuze van de scheidsrechter”, aldus Simons.

Tevreden met een punt

Ondanks het afgekeurde doelpunt is Oranje tevreden met een punt. “Als je ‘m niet wint, moet je ‘m niet verliezen. Dat hebben we goed gedaan”, zegt Bart Verbruggen nuchter. “Zij hebben de betere kansen gehad dan wij. Op zich is één punt prima”, zei ook Koeman. “In de laatste wedstrijd moeten we het afmaken”, voegt Reijnders toe.

Slecht in balbezit

De bondscoach had wel een belangrijk verbeterpunt: balbezit. ““Ik vond dat we een aantal momenten onnodig balverlies leiden.” Koeman benoemt verschillende voorbeelden: Van Dijk, Veerman en Memphis. “Het ligt ook aan de tegenstander die kwalitatief en fysiek, en qua ervaring, misschien ietsje verder zijn dan wij. Voetballend hebben we vandaag niet ons niveau gehaald, maar dan moet je wel meenemen tegen wie je speelt”, aldus Koeman.

By Xplayer