Sat. Sep 28th, 2024
Florida Panthers voor tweede seizoen op rij naar Stanley Cup-finale

Florida Panthers heeft zich voor het tweede seizoen op rij voor de Stanley Cup-finale geplaatst. Zaterdagavond werd New York Rangers met 2-1 verslagen in game 6 van de Eastern Conference-finale, waardoor de Panthers de best-of-seven-serie met 4-2 hebben gewonnen.

Vorig jaar verloren de Panthers van Vegas Golden Knights in de Stanley Cup-finale, maar dit seizoen is de instelling van de ploeg uit Florida veranderd. “Vorig jaar geloofden we er wel in, maar waren we vooral blij dat we de finale haalden. Dit jaar is het puur zakelijk, met maar één doel: de finale winnen. We zijn pas tevreden als we dat hebben bereikt”, zei forward Sam Bennett na afloop.

De Panthers weerstonden een vroeg offensief van de Rangers in Game 6 en domineerden vanaf dat moment en wonnen de beslissende wedstrijd met 2-1. Florida profiteerde van de fouten van New York en gaf de tegenstander geen duimbreed toe. Het was een overwinning volgens het boekje van de Panthers.

Wie Florida in de finale zal treffen is nog onbekend. Dallas Stars en Edmonton Oilers strijden nog om een een finaleplek.

By Xplayer