Sun. Sep 29th, 2024
Camara vier duels geschorst voor bedekken logo tegen homofobie

Mohamed Camara is voor vier duels geschorst. De middenvelder van AS Monaco wordt bestraft omdat hij eerder deze maand tijdens een duel met Nantes een logo tegen onder meer homofobie op zijn shirt had bedekt met tape.

De actie met het logo was bedoeld ter ondersteuning van de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie. De 24-jarige Malinees bleef ook weg toen voor het duel met Nantes beide teams poseerden achter een spandoek ter ondersteuning van de lhbtq+-gemeenschap.

De Franse minister van Sport Amélie Oudéa-Castéra veroordeelde het gedrag van Camara vlak na de wedstrijd. “Zulk gedrag moet met de zwaarst mogelijke sancties worden bestraft, zowel voor de speler als voor de club die hem toestond dit te doen”, zei ze bij de Franse radiozender RTL. Ze noemde Camara’s handelen “onacceptabel” en nam ook contact op met de organisatie achter de competitie Ligue 1.

Trainer Adi Hütter werd na afloop van het duel, dat met 4-0 werd gewonnen door AS Monaco mede door een doelpunt van Camara, gevraagd naar het gedrag van de Malinees. “Als club ondersteunen we de actie tegen homofobie. Het was een persoonlijk initiatief van hem, waarover we intern met hem zullen praten”, zei Hütter die verder niet op de zaak wilde ingaan.

By Xplayer