Wed. Oct 2nd, 2024
Perez: "Het is duidelijk dat Koeman kiest voor de spelers die hem eerder geholpen hebben"

Met het oproepen van Steven Bergwijn en Georginio Wijnladum én daarentegen het thuislaten van Ian Maatsen doet Ronald Koeman duidelijk een beroep op spelers waarmee hij eerder succesvol samenwerkte. Dat constateert Kenneth Perez in Studio Europa. Koeman sprak de verwachting uit dat hij Bergwijn weer aan de praat krijgt.

De bondscoach redeneerde dat hij een extra aanvaller kan meenemen, door Maatsen niet te selecteren. Een uitverkiezing voor de linksback van Borussia Dortmund zou zijn debuut in de Oranje-selectie betekenen. Op basis van zijn prestaties afgelopen seizoen was een plek voor Maatsen te billijken geweest. Hij speelt immers zaterdag de Champions League-finale, maar Koeman kiest voor de vertrouwde namen, ziet Perez.

“Dat is wel heel duidelijk in deze selectie. Hij kiest voor de spelers die hem geholpen hebben in de vorige periode”, doelt de analist op Bergwijn en Wijnaldum. “Van Gaal dacht in Qatar ook dat een aantal spelers de vorm weer zou hebben. Ik vind het ook risicovol”, vult Pierre van Hooijdonk aan. “Ik vind het argument dat een speler er voor het eerst bij zit kul.”

By Xplayer