Wed. Oct 2nd, 2024
Koeman rekent op De Jong in eerste groepsduel, maar weet nog niet hoe lang hij inzetbaar is

Bondscoach Ronald Koeman is positief gestemd over het herstel van Frenkie de Jong. Op de persconferentie, waarin hij zijn 26-koppige selectie toelichtte, zei Koeman dat het herstel van De Jong volgens plan verloopt. De middenvelder van Barcelona meldt zich zaterdag in Zeist.

Koeman onderhoudt nauw contact met de mensen die De Jong behandelen. “Het gaat volgens plan”, zei Koeman. Zaterdag, wanneer het trainingskamp officieel begint voor Oranje, zet De Jong zijn revalidatie voort in Zeist. “Dan hebben we een duidelijker beeld. Maar het gaat goed.” Koeman gaat ervan uit dat De Jong beschikbaar is voor de eerste groepswedstrijd tegen Polen op 16 juni. “Maar ik weet niet voor hoe lang hij dan inzetbaar is”, voegde Koeman eraan toe.

Hij is er ook uit wie er onder de lat staat tegen Polen, maar houdt die naam nog voor zichzelf. Van de drie afvallers is Ian Maatsen de meest in het oog springende naam. Maatsen speelt zaterdag met Borussia Dortmund de Champions League-finale tegen Real Madrid. Via FaceTime zocht Koeman vanochtend contact met de linkspoot. “Ik heb op mijn manier geprobeerd uit te leggen waarom hij niet meegaat. Hij is teleurgesteld.” De concurrentie van Daley Blind, Micky van de Ven en Nathan Aké is de voornaamste reden om Maatsen niet mee te nemen. Ook waren zijn concurrenten al vaker onderdeel van de selectie van Koeman.

Het Nederlands elftal speelt twee oefenwedstrijden voor het vertrek naar Duitsland. Op 6 juni is Canada de tegenstander in De Kuip. IJsland is tijdens de uitzwaaiwedstrijd op 10 juni de tegenstander, eveneens in De Kuip.

By Xplayer