Wed. Oct 2nd, 2024
Kompany officieel trainer van Bayern München

De kogel is door de kerk: Vincent Kompany is de nieuwe trainer van Bayern München. Het gerucht deed al langer de ronde en woensdagmiddag maakte de Duitse club definitief bekend dat de Belg een contract tot medio 2027 heeft getekend. Volgens bronnen betaalt Bayern een transferbedrag van ruim 11 miljoen pond aan zijn oude club Burnley FC.

Bayern is al sinds februari op zoek naar een nieuwe trainer, toen maakte Thomas Tuchel bekend te stoppen bij de Duitse grootmacht. Naar verluidt probeerden Die Roten het bij Xabi Alonso, Julian Nagelsmann en Ralf Rangnick. Ook zou de club in gesprek zijn gegaan met Tuchel om de gezamenlijke beslissing terug te draaien.

Burnley degradeerde dit seizoen onder leiding van de Belg. De club eindigde negentiende met 24 punten. Daarvoor was Kompany trainer bij RSC Anderlecht. Als speler was de 38-jarige al actief in de Bundesliga. De voormalig verdediger speelde twee seizoenen bij Hamburger SV, onder anderen met Rafael van der Vaart.

“Ik kijk uit naar de uitdaging bij Bayern”, zei de trainer op de website van de club. “Het is een grote eer om voor deze club te mogen werken. Bayern is een instituut in het internationale voetbal.”

“Als coach moet je staan ​​voor wie je bent als persoonlijkheid: ik houd ervan de bal te hebben, creatief te zijn en we moeten ook agressief en moedig zijn op het veld. Ik kijk nu uit naar de basiszaken: samenwerken met de spelers, een team vormen. Als de basis gelegd is, zal het succes komen”, aldus Kompany.

By Xplayer