Wed. Oct 2nd, 2024
FC Barcelona vindt in Hansi Flick opvolger voor Xavi

Hansi Flick is de nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona. De Duitser tekent een contract tot medio 2026 en volgt in Catalonië de onlangs ontslagen Xavi Hernández op.

Xavi werd afgelopen week de laan uit gestuurd bij Barcelona vanwege onenigheid met de clubleiding. Het clubicoon was kritisch op de financiële situatie van de club en zei dat ‘concurreren met Real Madrid onrealistisch was’. Voorzitter Joan Laporta besloot daarop om Xavi te ontslaan, terwijl hij een paar weken eerder juist Xavi had overtuigd om aan te blijven als trainer. Met Flick heeft Barcelona zijn opvolger al snel klaarstaan.

De 59-jarige Duitser begon zijn trainerscarrière bij Bayern München, waar hij van 2019 tot 2021 werkzaam was. Deze periode was zeer succesvol te noemen: hij won met Der Rekordmeister het Duitse landskampioenschap en de Champions League.

Na zijn periode in München volgde hij Joachim Löw op als bondscoach van Duitsland, maar deze periode verliep minder succesvol waardoor Flick september vorig jaar het veld moest ruimen

By Xplayer