Thu. Oct 3rd, 2024
Topscorer El Kaabi verrast ook Amrabat: "Heel knap"

Stuntploeg Olympiakos maakt zich op voor de verrassende Conference League-finale tegen Fiorentina. Met AEK Athene speelde Nordin Amrabat dit seizoen vier keer tegen Olympiakos. Hij kent de ploeg dus goed en weet als geen ander hoe de Conference League-finale leeft in Griekenland.

“De mensen praten er al weken over”, vertelt Amrabat vanuit zijn eigen tuin in Nederland, waar de routinier is teruggekeerd nu de zomerstop is aangebroken. In de Conference League-finale zijn veel ogen gericht op Ayoub El Kaabi, de verrassende topscorer van het toernooi met maar liefst tien doelpunten.

Amrabat kent El Kaabi van hun gezamenlijke tijd bij het Marokkaanse elftal. “Eerlijk gezegd ben ik best wel verrast. Hij komt van Berkane, dat is geen topclub in Marokko. Als je dan ziet wat hij nu neerzet, dan is dat heel knap. Voor zijn lengte en postuur is hij heel sterk. Hij springt heel hoog en is heel acrobatisch.”

Verwachtingen

Ondanks de aanwezigheid van El Kaabi, verwacht Amrabat niet dat Olympiakos de Conference League wint. “Ik denk dat Fiorentina gaat winnen, puur op basis van ervaring en iets meer kwaliteit.”

“Ik ben ook heel erg gecharmeerd van de trainer, Italiano”, vervolgt Amrabat. “Ik weet dat Olympiakos heel goed en hoog druk zet met de buitenspelers. Ik denk dat Italiano daar wel een tactisch foefje voor heeft en zijn backs laag laat inzakken, dan hebben ze meer ruimte om er onderuit te voetballen.”

De Conference League-finale tussen Fiorentina en Olympiakos is vanaf 21:00 uur LIVE te zien op ESPN 1. De aftrap is om 21:00 uur.

By Xplayer